Dr. Béres Imre felhívása

Kedves Betegeink!

Az egészségügyi veszélyhelyzet fennállása alatt CSAK sürgős, akut eseteket látunk el!

A járvány terjedését akkor tudjuk a leghatékonyabban gátolni, ha a lehető legnagyobb mértékben sikerül csökkenteni az emberi kontaktusok számát, mivel a fertőzést nem csak tünetekkel rendelkező beteg terjesztheti!

A fentiek figyelembevételével háziorvosi rendelések gyakorlata is szükségszerűen megváltozik.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az Önök és az egészségügyi személyzet biztonsága érdekében a váróteremben egyszerre csak 5 beteg tartózkodhat! A többieket kérjük, hogy a rendelő előtt egymástól legalább 1 méter távolságban várakozzanak. Amennyiben egészségi állapota miatt nem tud kint várakozni, kérjük azt az asszisztensnőnek jelezze!

Gyógyszerfelírás e-recept formájában telefonon kérhető a rendelési időben, azt a beteg TAJ számának bemondásával és személyazonosság igazolásával a hozzátartozó is kiválthatja. nem szükséges hozzá papír alapú recept (kivéve segédeszköz, kábító fájdalomcsillapító)!

Keresőképtelenség (táppénz) iránti igényüket telefonon keresztül is jelezni tudják. A legfrissebb miniszteri rendelet értelmében a keresőképtelenségről szóló igazolásokat nem kell 2 hetenként kiállítani. A táppénzes igazolásokat csak a táppénz lezárásakor adjuk ki!

A rutin jellegű labor és nem akut betegséghez kapcsolódó vizsgálatok leleteinek bemutatása jelen helyzetben halasztható, szükség esetén, telefonon háziorvossal megbeszélhető.

A közgyógyellátásra való jogosultság a kormány korábbi döntése értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad.

Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Magas láz (38 C fölött), hirtelen kezdődő erős köhögés, légzési nehezítettség esetén semmiképp ne menjenek személyesen a rendelőbe, telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, ügyeleti időben a háziorvosi ügyelet orvosával, aki a kikérdezést követően dönt a további teendőkről.

Javasoljuk, hogy nem sürgős, halasztható problémák esetén kerüljék a kórházi intézményeket, beavatkozásokat, kivizsgálásokat.

Kizárólag háziorvosuk által javasolt beutalások esetén keressék fel a kórházi osztályokat, szakrendelőket.

A megnövekvő telefonhívások miatt kérjük, legyenek türelmesek a rendelő hívásakor!